VAN EDREMİT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH REHBERİ

2021 YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH REHBERİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav sonucuna göre yapılacak lise tercihleri için tercih rehberi yayınlanmıştır. 

Tercih rehberine ulaşmak için tıklayınız.

 5 Temmuz Pazartesi gününden başlayarak 16 Temmuz saat 17.00'ye tercih yapılabilecektir. 

Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan okullar için 10 tercihte bulunulabilecek, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecektir. Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye merkezî sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecektir. Öğrenciler, tercihlerini yaparken Bakanlığımızın kullanıma açtığı tercih robotundan da yararlanabilecek,  yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2021'de açıklanacaktır.

 

Öğrenciler, Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotuyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecektir. Tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2020'ye ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabilmektedir.

Emin Paşa Mah. İpekyolu Bulvarı 304/D4 Edremit/Van - 04323122435

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.